Subsidie Pelletkachel

Vanaf januari 2016 kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van o.a. een pelletkachel. Dit kan met de zogenaamde Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De regeling is voor zowel particulieren, als de zakelijke gebruiker.

Looptijd subsidie pelletkachel:

Vanaf januari 2016 tot en met december 2020 is deze subsidieregeling van kracht. Per jaar wordt het beschikbare subsidiebudget vastgesteld. Er kan een situatie ontstaan dat uw aanvraag afgekeurd wordt omdat het budget voor dat jaar op is. Hier wordt u dan schriftelijk van op de hoogte gesteld en vanaf dat moment heeft u 12 maanden de tijd om de aanvraag nogmaals in te dienen. Om zo aanspraak te maken op het budget van het opvolgende jaar.

Wanneer komt u in aanmerking voor de ISDE subsidie voor een pelletkachel?

In tegenstelling tot de NAM subsidie voor de pelletkachel, maakt het niet uit waar u woont. Deze subsidie geldt voor elke Nederlander die wil investeren in duurzaam wonen.

Voorwaarden pelletkachel subsidie:

Er wordt per pelletkachel gekeken of deze in aanmerking komt voor de subsidie. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet een pelletkachel: – bestemd zijn voor de productie van warmte – automatisch wordt gestookt op houtpellets – een gesloten voorkant hebben – voldoen aan de norm EN 14785 – een vermogen van 5kW tot 500 kW hebben – voldoen aan de technische eisen gesteld in bijlage 2, onderdeel b, van Verordening (EU) 2015/1185

Apparatenlijst en subsidiebedrag pelletkachels

Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden, is er een apparatenlijst pelletkachels opgesteld. De pelletkachels opgenomen in deze lijst komen in aanmerking voor de subsidie. Elke pelletkachel moet aangemeld worden door de fabrikant en/of leverancier, deze lijst wordt continue aangevuld met nieuwe merken en types. Pas na controle en goedkeuring van de Rijksoverheid voor Ondernemen (RVO) op het nieuw aangemelde apparaat, wordt deze geplaatst op de apparatenlijst. Per type pelletkachel wordt het subsidiebedrag weergegeven. Dit bedrag is afhankelijk van de energieprestatie. Voor een pelletkachel krijgt u €50,00 subsidie per Kw vermogen van de pelletkachel, met een minimum van €500,00.

Pelletkachel Groningen

Provincialeweg 101 C
9677 PC Heiligerlee
Tel: 0597 422 062

Openingstijden

ma gesloten
Di gesloten
(telefonisch bereikbaar)
Wo 10.00 tot 17:00 uur
Do 10.00 tot 17:00 uur
Vr 10.00 tot 17:00 uur
Za 10.00 tot 16:00 uur
l

Voordelen van Pelletkachel Groningen

  • Geautoriseerd dealer
  • Vakkundige installatie
  • Ruim assortiment (50+)
  • Twee tot vijf jaar garantie
  • Pelletkachels uit voorraad leverbaar

Route

Contactformulier

2 + 13 =