WANNEER MOET U ONDERHOUD AAN UW PELLETKACHEL UITVOEREN ?

Na een stookseizoen, of ca. 1200 branduren (dit is dus afhankelijk van uw stookgedrag) is uw pelletkachel aan een onderhoudsbeurt toe. Dit kan aangegeven worden in de display of afstandbediening van de kachel of u merkt dit doordat de kachel minder goed brandt.

Het fijnstof dat ontstaat door de verbranding van de pellets, kruipt  gemakkelijk overal tussen, zo ook in het mechanisme.

U begrijpt dat als de pelletkachel niet tijdig wordt schoongemaakt, dit gevolgen heeft voor de levensduur van uw pelletkachel.

Uiteraard verzorgen wij een dergelijke schoonmaakbeurt graag voor u. Wij zullen dan de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • De kachel wordt volledig gedemonteerd om zo alle onderdelen te kunnen controleren en waar nodig schoon te maken.
  • Het rookkanaal wordt met een speciale borstel schoongeveegd, dit is een extra service van ons en zit niet standaard inbegrepen in de servicebeurt omdat wij niet alle schoorstenen kunnen vegen ( dit wordt bij de servicebeurt met u besproken ) en wanneer dit het geval is dient u alsnog een schoorsteenveger te laten komen.
  • Daarnaast zal er gekeken worden of er nog onderdelen vervangen moeten worden. Dit gebeurt uiteraard in overleg met de klant. Hier wordt dan wel een meerprijs voor berekend (onderdelen + werkloon) indien de garantieperiode verstreken is.
  • Na controle en schoonmaak wordt de kachel weer in elkaar gezet en zal deze aangezet worden om te controleren of deze goed opstart.
  • Tevens kunnen wij reparatie `s uitvoeren aan uw pelletkachel indien nodig.

Let op : Bij een schoonmaakbeurt worden er geen veranderingen aangebracht in de instellingen van de kachel.

Let op: De pelletkachel dient uit te zijn als wij langs komen voor een onderhoudsbeurt.

ONDERHOUD EN REPARATIE`S DOEN WIJ BIJ VOORKEUR IN DE MAANDEN MEI TOT EN MET SEPTEMBER

  • Aangezien wij een seizoensbedrijf zijn en onze piek in de wintermaanden ligt loopt u het risico op lange wachttijden in de maanden oktober tot en met april.
  • Wanneer u onderhoud in de zomermaanden laat verrichten heeft u de pelletkachel klaar voor het nieuwe stookseizoen en loopt u minder risico op problemen aan uw pelletkachel en rookkanaal. Denk aan schoorsteenbrand en storingen.
  • En u kunt gelijk genieten van de heerlijke warmte die een pelletkachel geeft en het bespaart tevens een hoop irritatie indien u belt en te horen krijgt dat wij vol zitten.
  • Wij hebben geen 24 uurs service, dus als u belt heeft u geen garantie dat wij dezelfde dag nog bij u langs kunnen komen, wij zullen natuurlijk onze uiterste best doen om u zo spoedig mogelijk van dienst te kunnen zijn.

HET IS DUS ZAAK OM OP TIJD EEN ONDERHOUDSBEURT IN TE LATEN PLANNEN VOOR UW PELLETKACHEL ZODAT DE KACHEL DE TIJD EN AANDACHT KRIJGT DIE HIJ VAN ONS VERDIENT.

Dit kunt u doen door het onderstaand contactformulier in te vullen en dan zullen wij u zo spoedig mogelijk bellen of mailen voor het maken van een afspraak.

Maak een afspraak voor onderhoud aan uw pelletkachel!