Pellets

De eerste vraag die mensen stellen op het moment dat het woord pelletkachel genoemd wordt is: Kunnen daar dan complete pallets hout in? Ja daar kunnen pellets in, maar dan wel de samengeperste houtkorrels! Dit geeft al aan dat er omtrent pelletkachels en pellets genoeg vragen en onduidelijkheden zijn. Daarom geeft Pelletkachel Groningen graag aan wat het begrip pellets inhoudt en welke merken pellets zij verkopen.

Wat zijn pellets en waar worden ze van gemaakt?

Pellets zijn kleine samengeperste houtstaafjes die afkomstig zijn van houtafval (zaagmeel) van zagerijen. Het is dus onbehandeld en zuiver hout en bevat daarnaast geen bindmiddel of lijm. Door de hars in het hout kan het zaagmeel in de pellet (korrel) worden geperst en vormt het een mooi compact geheel: de pelletkorrel! Door het persen onder hoge druk zorgen de harsen ervoor dat de pellets hun vorm behouden. Er worden dus geen bindmiddel of lijm gebruikt voor de pellets.

Pellets zijn bij ons volop verkrijgbaar!

Pellets zijn bij onze locatie in Heiligerlee ruim op voorraad. Iedere week krijgen wij nieuwe pellets geleverd. Mocht u zonder pellets zitten dan bent u bij Pelletkachel Groningen aan het juiste adres om uw voorraad aan te vullen.

Wij werken met twee merken pellets. De merken zijn: Plospan & Pure Power. Wij hebben met grote zorgvuldigheid deze merken uitgezocht. Wij hebben hierbij gekeken naar de kwaliteit van de pellets en daarbij de prijs-kwaliteit verhouding. Een kwalitatief goede pellet zorgt voor een langere levensduur en meer plezier van uw pelletkachel.

Plospan

De Plospan houtpellet is een gekwalificeerde Bio-Energy houtpellet. De Plospan houtpellets zijn met name geschikt om in kleine, maar ook middelgrote pellet installaties te stoken. De houtpellets zijn bijzonder massief en produceren daardoor een goed controleerbare en vooral schone verbranding.

Voordelen:

 • Gecertificeerd Din+, ENPlusA1 en NTA8080
 • Zeer weinig stof
 • Asgehalte 0.49%
 • Combinatie van schoon loofhout/naaldhout
 • Nederlandse productie

Ons assortiment

Plospan

De houtpellets van Plospan zijn verkrijgbaar in zakken van 10 kg en 14 kg.

Pure Power

De Pure Power ENplus A1 naaldhout 5 sterren houtpellets kennen een hoog rendement dankzij de hoge verbrandingswaarde. Daarnaast hoeft u de kachel minder vaak schoon te maken en profiteert u van een goede warmteafgifte dankzij een rustig vlambeeld.

Voordelen:

 • Gecertificeerd ENplusA1
 • Gemaakt van naaldhout
 • Zeer schone verbranding waardoor de kachel minder vaak hoeft te worden schoongemaakt
 • Rustig vlambeeld en goede warmteafgifte in vergelijking met de mix (naaldhout/loofhout) houtpellets
 • Bij goede afstelling van de kachel nooit een zwart ruitje
 • Hoog rendement dankzij de hoge verbrandingswaarde
 • Asgehalte 0,23%

De houtpellets van Pure Power zijn verkrijgbaar in zakken van 15 kg.

Om pallets met pellets te bestellen, kunt u dit doen met een extra korting direct via ons bij Pure power door op de afbeelding te klikken.

Profiteer direct van onze korting en bestel online houtpellets op http://onlinehoutpellets.nl/

Hoe kan ik pellets het beste opslaan?

De pellets worden geleverd in gesloten plastic zakken. Deze kunt u prima opslaan in de garage. Het enige waar u rekening mee dient te houden is dat er geen vocht bij de pellets komt. Dus indien u het op wilt slaan in de garage, zorg dan dat dit op een verhoging staat. Pellets zijn prima meerdere jaren te bewaren en verrotten niet.

Geen ruimte om pellets thuis op te slaan?

Pelletkachel Groningen biedt u de mogelijkheid om pellets in opslag voor u te bewaren. U koopt een pallet met pellets en kunt zakken met pellets bij ons afhalen wanneer het u past. Bent u benieuwd naar de prijzen, kom bij ons langs of bel ons op 0597-422062.